Димитър Белелиев – от огромния зелен монитор до топ ИТ мениджърски пост.

web-developer-languages-secondaryЗапознайте се с Димитър Белелиев. В момента той притежава бизнес за много пари и подслоняващ много кадърни и млади ИТ специалисти на родна почва и е тотален лидер в своята любима сфера: софтуерното инженерство. Той притежава успешна компания за уеб развитие и предлага огромен набор от решения, планове и стратегии за просперитет в глобалната мрежа, в областта на програмирането. Как стигна до такъв огромен успех един човек, който е видял 2 и 200, защото освен да бъде успешен собственик на ИТ компания, Белелиев някога е бил и обикновен програмист – пред огромния зелен монитор и куп пластмасови дискети?

Историята на Димитър Белелиев започва още през първите години на 80-те на 20 век. Тогава, Белелиев се впуска в своето хоби – програмирането, без дори да подозира, че само след 30 години хобито му ще се превърне в негов бизнес, но не и само. Това същото хоби ще промени хода на цялото човешко развитие и самият той, Белелиев ще е част от този славен просперитет.

През първите години на компютърната ера, Димитър Белелиев е нищо повече от поредния ентусиаст пред българския Правец. Но в началото на века, той става част от екипа на Телерик. Там, софтуерният инженер вече се развива на по-дълбоко ниво, като започва да разпознава талантливите кадри в своята сфера. Малко по-късно Димитър Белелиев отваря своята компания и става топ изпълнител на десетки частни и публични проекти по софтуерно инженерство, като неговите продукти са от всякакъв ранг. С умиление, програмистът си спомня как в края на 90-те, когато се заражда интернет, най-смелите му мечти от детството и от времето на големия зелен монитор и още по-големите дискети, започват да се сбъдват. Точно тогава той разбира: да бъдеш програмист е, всъщност, да бъдеш мечтател. Рано или късно мечтата ти се сбъдва, ти я сбъдваш със своя гениален или простичък код.