SEO практиката – линк билдинга и беклинковете

SEO за целите на оптимизирането на сайта. СЕО за по-добро класиране в интернет. Оптимизиране за по-добра видимост от потребителите и… СТОП! Що е то СЕО-то? Навярно обяснението оптимизация за търсещи машини, няма да ви свърша никаква работа. Затова говоренето в конкретика е много по-удачно. Елементите на вътрешното оптимизиране са директно свързани с оптимизацията на страниците от сайта, неговите заглавия, съдържание, вътрешни линкове, йерархия и прочие. По въпроса за външното СЕО до момента най-важни бяха външните препратки или линкове, но влиянието на социалните мрежи бързо ги догони… В eXtremeSEO залагат максимално ясно и на двата вида SEO оптимизация, защото едната без другата няма никакъв смисъл! А, сега нека малко повече разгледаме изграждането на външни линкове и …

SEO, Външно СЕО и линкбилдинга

Off Page оптимизацията или така нареченото външно СЕО е важна част от цялостното оптимизиране на даден сайт. Главно днес то се разпростира в две основни направления – социални медии (Фейсбук, Туитър, Инстаграм и други) и доброто старо линк обвързване. Ние ще се спрем на линковете и техните особености – ползи, минуси и колебания за SEO. Отдавна уебмастърите са наясно с едно – най-важния елемент от една оптимизация на сайт, за да се класира по-добре – е именно изграждането на солидна база от линкове. Просто така работят алгоритмите на най-голямата търсачка Гугъл. Защо е така ли? Защото външните линкове към сайта ви са разгледани от търсачката, като препоръки!!! Колкото повече препоръки (линкове), толкова по-голям авторитет има сайта ви. Следователно е с високо качество. Точка.

Основния критерии за класиране на авторитета ни по линкове си остава Rank – кинга на страниците ни. Тук говорим за беклинковете на дадена наша страница. Важно е, обаче външните ни линкове да са от авторитетни сайтове, а не измислени, за да има смисъл упражнението по линкбилдинга! Днес конкуренцията в мрежата е по-жестока и от тази в дивата природа – ако не изядеш, ще бъдеш изяден. Тоест трупането на маса линкове с ключова дума, за по-доброто ви класиране – от съмнителен характер не ви помага особено. След ъпдейта на Гугъл, за SEO оптимизацията от външен характер е важно не количеството на беклинковете, а тяхното качество и разнообразие при това. Тоест източниците на линковете трябва да са на марки и чисти адреси, да не водят само към начални страници, а да има и „задънени“ – без следване. Изграждането на мрежа от линкове към сайта ви трябва да е натурален процес, но с тази практика много се спекулира с цел добро класиране.

SEO и беклинкове трябва да са две важни неща – с различни източници и с диверсифициране, както и с „натурално“ разширение в текста на линка, според Гугъл! eXtremeSEO е мястото за вашето добро оптимизиране, така че започнете веднага!